Je blessure op een natuurlijke manier behandelen

Niets is vervelender dan het hebben van een blessure. Het zit enorm in de weg en het is niet makkelijk om het te verhelpen. En je wilt natuurlijk gewoon weer kunnen sporten, dus je geduld wordt enorm op de proef gesteld. Na een bezoekje aan de huisarts word je vaak doorgestuurd naar de fysio, wat een goede eerste stap maar er komt nog wel meer bij kijken dan het doen van oefeningen. Wanneer je graag wilt dat het herstelproces sneller verloopt, is het ook mogelijk om op een meer natuurlijke manier de blessure te behandelen.

Goede voeding

Een goed voorbeeld van het zorgen voor je lichaam wat enorm van belang is bij een blessure is goede voeding. Niet perse de hoeveelheid, als je normale porties eet in ieder geval, maar vooral de stoffen die je binnen krijgt kunnen een invloed hebben op het herstellen van de blessure.

Natuurlijke verzorgingsproducten

Naast de medicatie die van een dokter kan krijgen is het ook mogelijk om voor meer natuurlijke verzorgingsproducten te kiezen. Vaak hebben deze middelen niet minder per definitie minder effect, maar wel op een andere manier. Zoals een pijnstiller ook aangeschaft kan worden in de vorm van CBD. Dit is niet ontstekingsremmend, maar verzacht de pijn wel bij een CBD peesontsteking. Pijn die verzacht wordt heeft ontspanning als gevolg, wat voor een peesontsteking noodzakelijk is om te genezen.

Supplementen

Het nemen van supplementen kan voor een enorme boost zorgen van je immuunsysteem. Alle goede voedingsstoffen binnen krijgen is voordelig voor je blessure, maar je lichaam heeft op het moment van een blessure vaak nood aan wat extra. Daar zijn supplementen perfect voor, en het voordeel is dat je ze niet voor altijd hoeft te blijven gebruiken en zolang je niet te veel neemt, is het ontzettend gezond. Ook voor de rest van je lichaam.

Massage

Ontspanning is misschien wel de meest natuurlijke manier om te zorgen voor de blessure. Wanneer een ongezond lichaamsdeel onder stress komt te staan, heeft dat vaak vervelende gevolgen, zoals dat een blessure een stuk langer duurt. Daarom zegt men ook vaak: rust is het beste medicijn. Dit betekent overigens niet dat je niet mag bewegen, dat is juist heel erg goed. Zolang je je lichaam maar niet pusht naar iets wat eigenlijk niet goed is voor de blessure. Massage is een vorm van ontspanning voor het lichaam dat een blessure erg goed kan doen. Je kan kiezen voor een ontspanningsmassage, maar ook voor een sportmassage, die meer gericht is op de blessure en op de pijn.