Start juist nu met afvallen

Omdat we in deze tijden van lockdown veelal binnen zitten, zijn er om ons heen een stuk minder verleidingen. We halen niet meer een broodje döner op het station en gaan ook niet elke week aan het bier in de lokale kroeg. Daarom is dit dé tijd om te beginnen met afvallen. Start met jouw eigen slim diet. Zo kan jij straks met een gezonde nieuwe mindset het normale leven weer oppakken.

Het sporten dieet

Soms is het lastig om de motivatie te vinden om te gaan sporten. Dit komt omdat velen zichzelf niet de veelzijdigheid geven die nodig is om gemotiveerd te blijven. En dat terwijl er oneindig veel mogelijkheden zijn. Ook nu.

Je mag nog steeds samen met iemand buiten sporten. Dus nodig je vriend of vriendin uit en praat bij tijdens een rondje hardlopen door de duinen. Of ga krachttrainen in de speeltuin met die ene collega die je tegenwoordig alleen nog maar op Zoom ziet. Door samen te sporten kan je elkaar motiveren terwijl je werkt aan een betere weerstand. Ideaal dus.

Een ander leuk idee is om de fiets te pakken. Woon je in een grote stad? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je nog lang niet alles kent! Stap op de fiets en cruise door de wijken en straten waar je nog nooit was geweest. Zo ben je een beetje toerist in eigen stad!

Het afvallen dieet

Een gezonde maaltijd hoeft niet altijd te betekenen dat het minder lekker smaakt. Met de verse ingrediënten die je vindt in de supermarkt kan jij een maaltijd op tafel zetten waar je van smult én wat gezond is. Zo kan je zelfs een calorieënbom zoals de kapsalon omtoveren tot iets gezonds! Hier het recept voor als je de verleiding niet meer kan weerstaan:

Voor vier personen heb je 900g kipfilet nodig, dezelfde hoeveelheid aardappels (frietjes of partjes), knoflook, Griekse yoghurt en ijsbergsla.

Je bakt de kip eerst en kruid deze naar wens. Terwijl de kip bakt kan je ook beginnen met het bakken van de aardappels. Doe vervolgens de knoflook in de Griekse yoghurt, dit wordt de saus die je straks op de kapsalon sprenkelt. Leg eerst de aardappels, dan de kip en vervolgens de sla in een ovenschaal. Besprenkel de saus erover en voilà, je hebt zojuist een gezonde kapsalon gemaakt!

Voor nu is het vooral even doorbijten, maar doe dat vooral in de gezonde dingen. Motiveer anderen om mee te doen, dat zal jouzelf ook helpen. Succes!