Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe boot

Als je eindelijk een boot wilt aanschaffen, dan is het verstandig dat je met een aantal punten rekening houd. Het zou namelijk erg zonde zijn als je maar een korte periode van je boot kan genieten en je de boot daarna al weer moet verkopen. Hier kan je gelukkig meer informatie vinden over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe boot. 

 

Kan ik de boot wel betalen?

Een boot kopen is niet goedkoop en kost enkele tienduizenden euro’s. Voor de meeste mensen is het een berg met geld en daar houd het niet mee op. Boten staan erom bekend om veel geld te verbranden en dat heeft meer met de bijkomende kosten te maken dan met de boot zelf. Een boot heeft namelijk veel onderhoud nodig en dat kost natuurlijk geld. Ook moet je een ligplaats of opslagplaats voor je boot hebben en je hebt het al geraden, dat kost ook geld. Daarom moet je altijd rekening met deze kosten houden zodat je zeker weet dat je de boot kan betalen. Het is namelijk erg zonde als je dit niet doet en je de boot achteraf verplicht bent te verkopen omdat je de boot niet kan onderhouden. Lukt het je niet om een boot te betalen dan kan je misschien kiezen voor het aanschaffen van een rubberboot die op motoren werkt. 

Is de boot wel veilig voor kinderen en schade?

Als je een boot wilt kopen om regelmatig met je kinderen en de rest van je gezin te gaan varen? Dan is het van groot belang dat de boot veilig is voor kinderen. Kinderen kunnen namelijk in het water vallen en als ze geen zwemvest aan hebben of geen zwemdiploma’s hebben dan bestaat er een kans dat een kind kan verdrinken. Dit willen we natuurlijk voorkomen en daarom is het belangrijk dat je kinderen zwemdiploma’s hebben en dat de boot ook voorzien is van meerdere zwemvesten. Ook is het handig om een boot te kopen met een hoge reling zodat kinderen en andere personen niet gemakkelijk in het water vallen. Ook is het belangrijk dat je boot beschermt is tegen schade die ontstaat door het parkeren aan wal. Dit kan je voorkomen met stootwillen en dat zijn een soort van kussens die zowel je boot als de wal beschermt tegen een aanvaring. Ook ben je hiermee beschermt als je tussen meerdere boten wilt inparkeren.