Wat LED panelen kunnen bieden

LED verlichting wordt steeds bekender en meer gebruikt. Dit is met goede reden! LED verlichting komt in vele kleuren en is kostenbesparend. Het komt ook in verschillende vormen. LED strips zijn bijvoorbeeld zeker leuk en goed te gebruiken in een slaapkamer, en LED panelen zijn goed voor, bijvoorbeeld, een kantoor. Maar wat maakt LED panelen toch zo goed?

LED panelen

LED panelen, ook wel LED tegels genoemd, zijn 60×60 cm LED tegels. De LED paneel 60×60 inbouw is ingebouwd in het plafond, wat het een luxe uitstraling geeft. De panelen zijn perfect om plekken zoals kantoren, vergaderruimtes en klaslokalen te verlichten, omdat het genoeg licht geeft, maar niet verblindend is. Daarnaast zijn er verschillende opties als het gaat om LED panelen. De kleuren kunnen verschillend zijn en sommige panelen kunnen gedempt worden, om het licht nog fijner op de ogen te maken.

Er zitten meerdere voordelen aan het hebben van LED verlichting, naast dat het fijn staat in ruimtes zoals vergaderruimtes. LED verlichting is allereerst erg energiezuinig. Dit zorgt ervoor dat er veel geld gespaard kan worden met het hebben van de panelen tegenover andere soorten verlichting. Ook heeft het een langere levensduur dan andere verlichting. Een gemiddelde paneel gaat namelijk minimaal acht jaar mee. De panelen zijn gebruiksvriendelijk en kunnen individueel geregeld worden. Het licht kan bediend worden van de smartphone om zich aan te passen aan de gewenste verlichting. Als laatste is LED verlichting erg hygiënisch, omdat insecten en kleine beesten niet in het paneel zelf kunnen komen.

De opties

Zoals eerder vermeld, zijn er veel kleurenopties als het gaat om LED panelen. Zo is het warm wit (3000K), helder wit (4000K) en koud wit (6000K). Daarnaast is het ook nog mogelijk om RBG+CCT panelen te krijgen. Deze panelen kunnen verschillende kleuren vormen.

De meest verkochte optie zijn de panelen met helder wit licht, van 4000 Kelvin. Het is neutraal licht, lijkend op helder daglicht, waardoor het in elke ruimte past. Helder wit heeft een gelige gloed, wat ervoor zorgt dat het licht niet te fel is, maar fijn op de ogen valt.

In donkere ruimtes is het altijd fijn om fel licht te hebben. Hiervoor is koud wit, van 6000 Kelvin, goed te gebruiken. Koud wit geeft helder wit licht, wat als fel opgepakt kan worden. Koud wit is god te gebruiken in, bijvoorbeeld, magazijnen.

Als laatste is er nog warm wit, van 3000 Kelvin. Warm wit geeft warm licht, wat veel sfeer toevoegt aan een ruimte. Net zoals helder wit, heeft warm wit ook een gele gloed, waardoor het goed past bij verschillende interieurs.

Kortom, LED panelen, met alle verschillende opties, hebben zeker veel te bieden.