Een stedentrip Rome is fantastisch. Maar Italië biedt meer!

De ultieme stedentrip is voor veel mensen toch wel een stedentrip Rome. En dat is niet zo vreemd. Rome, de hoofdstad van Italië, staat bol van cultuur, geschiedenis, religie én lekker eten en drinken. Je kunt hier naartoe voor een paar dagen, maar als je wilt kun je er veel langer blijven en je toch geen moment vervelen. Met het Colosseum, de Trevi Fontein, de Spaanse trappen en nog veel meer bezienswaardigheden waan je je in een totaal andere wereld. Volg de route van Het Berninimysterie, een boek van Dan Brown, en maa kennis met veel van de verborgen pareltjes van deze stad. Tijdens een stedentrip Rome mag een bezoek aan Vaticaanstad eigenlijk niet ontbreken. De Sint Pieter, de Sixtijnse Kapel en alle kunst is echt de moeite van het bekijken waard.

Een stedentrip Rome hoort op je bucketlist

Als jij graag stedentrips maakt, dan is de kans groot dat ergens bovenaan dat lijstje een stedentrip Rome staat. Je kunt al in een paar uur, met het vliegtuig, vlak bij Rome landen. Pak een taxi of regel een transfer naar je hotel of appartement en het genieten kan beginnen. Al tijdens de reis naar je onderkomen zul je je zitten vergapen aan alle pracht en praal. Ook is een stedentrip Rome natuurlijk uitermate geschikt om je nog beter te verdiepen in de Italiaanse keuken. 

Maar er is meer te zien in Italië!

Want Rome is niet de enige mooie stad die het land rijk is. Nee, je kunt ook een stedentrip Italië doen waarbij je een rondreis maakt en de diverse steden bezoekt. Of je kiest natuurlijk ieder jaar weer een andere stad in Italië uit voor een stedentrip. Je kunt een stedentrip doen in o.a. Florence, Milaan, Napels, Turijn, Venetië en Verona. Iedere stad is weer anders en in iedere stad is weer iets anders te ontdekken.

Venetië, de stad van de liefde

Vergeet Parijs, Venetië, dat is pas echt de stad van de liefde! Met alle romantische kanalen en het vervoer per gondel, de knusse eethuisjes en het schitterende San Marcoplein is Venetië voor veel mensen de plaats waar ze ten huwelijk zijn gevraagd. Ook staat Venetië bekend als een goede bestemming voor een huwelijksreis. Zoals met alle steden in andere landen blijft het wel belangrijk om goed te informeren naar de beperkingen en mogelijkheden. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Ook even de gemiddelde temperatuur van een stad in jouw reisperiode checken is een goed idee. Venetië met 46 graden is eigenlijk niet te doen!